Privacybeleid

Header Foto Het Goese Lyceum

Privacyverklaring
(september 2022)

Stichting Scholengroep Pontes gaat zorgvuldig om met privacy. In deze privacyverklaring geven wij informatie over de persoonsgegevens die wij verzamelen en gebruiken, met welk doel wij dit doen en hoe de beveiliging van deze persoonsgegevens is geregeld.

Privacybeleid

Stichting Scholengroep Pontes verwerkt, beheert en beveiligt persoonlijke gegevens en is daardoor een verwerkingsverantwoordelijke. Dit doen we met de grootste zorgvuldigheid. Wij bieden een veilige leeromgeving aan onze leerlingen en een veilige werkplek aan onze medewerkers. Dit alles volgens de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en nationale wetgeving aan ons stellen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Stichting Scholengroep Pontes verwerkt persoonsgegevens van leerlingen en hun ouders of verzorgers, personeel, bezoekers en andere betrokken personen. Deels ontvangen wij deze van de betrokkenen (bijvoorbeeld via het inschrijfformulier of sollicitatieformulier). Ook verzamelen wij zelf persoonsgegevens zoals voortgangsgegevens van leerlingen en gegevens over het functioneren van medewerkers. Daarnaast ontvangen wij ook persoonsgegevens van derden.

Waarom wij persoonsgegevens gebruiken

In verband met het geven van onderwijs, het begeleiden van onze leerlingen en de vastlegging daarvan in de administratie van de school, worden er gegevens over en van leerlingen vastgelegd. Persoonsgegevens van personeel gebruiken wij voornamelijk met het oog op het uitvoeren van de arbeidsovereenkomst. Het vastleggen en gebruik van deze persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs en de onderwijsorganisatie.

Beveiligen en bewaren

De school neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en andere ongewenste handelingen met persoonsgegevens tegen te gaan. Zo slaan wij persoonsgegevens op in systemen die beperkt toegankelijk zijn en maken wij gebruik van versleuteling. De verzamelde persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is, dit volgens de geldende wettelijke opslagtermijnen.

Uitwisseling persoonsgegevens met derden?

Leerlinginformatie wordt alleen gedeeld met andere organisaties als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst (bijvoorbeeld met leveranciers van leermaterialen) en indien die uitwisseling verplicht is volgens de wet. De school heeft met de andere organisaties strikte afspraken gemaakt over het gebruik van persoonsgegevens, zodat misbruik wordt voorkomen. De gegevens worden opgeslagen volgens de geldende richtlijnen en wettelijke bepalingen.

Toegang tot het internet

Internet is inmiddels een geïntegreerd onderdeel van de lessen en de werkomgeving van medewerkers. Maar het internet is niet altijd een veilige omgeving. Via websites kunnen kinderen zaken tegenkomen waardoor ze zich onveilig gaan voelen. Daarom zijn er maatregelen genomen om dit te voorkomen. Bij internettoegang vanaf het schoolnetwerk is de toegang tot bepaalde websites geblokkeerd. Stichting Scholengroep Pontes kan geen verantwoording nemen voor internettoegang buitenom het schoolnetwerk.

Melding klachten of misstanden

Het kan voorkomen dat u een klacht heeft of een misstand in onze organisatie op het gebied van privacy aan ons meldt. Ook in dat geval zullen uw gegevens door ons worden verwerkt. Mocht u er samen met ons onverhoopt niet uitkomen dan kunt u een klacht indienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat zijn mijn rechten

U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens, eerder gegeven toestemming in te trekken en u heeft het recht uw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Ook kunt u in voorkomende gevallen aan de school vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken of om uw gegevens aan uzelf of aan een derde partij over te dragen.

Aanpassen privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Op deze website plaatsen wij eventuele herziene versies. Wij geven aan wanneer de verklaring voor het laatst is gewijzigd.

Onze contactgegevens zijn te vinden op de algemene website van de school (www.pontes.nl).

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.